Studier i Storbritannia

Uni direct logo icon
study in the UK - which university should I go to?

STUDIER PÅ BRITISKE UNIVERSITETER

Studier i Storbritannia

Med verdenskjente universiteter,  fagspesialiseringer som passer alle typer akademisk kunnskap og et stort utvalg av multikulturelle byer og småbyer, er Storbritannia et flott sted å studere.

Du kan finne ut mye mer nedenfor, eller hoppe rett til spørsmålsseksjonen ved å trykke på linkene nedenfor om du har spesifikke spørsmål:

Uni direct logo icon

Hvorfor bør du studere i Storbritannia?

Storbritannia er på andreplass når det kommer til å tiltrekke seg internasjonale studenter, kun slått av USA, og ønsker nesten en halv million studenter velkommen med utdanning i verdensklasse hvert eneste år. I tillegg til en uerstattelig livsopplevelse i den berikede og gjestfrie kulturen i moderne Storbritannia, finnes det også hypermoderne, unike og spennende universitetsbyer.

Storbritannia er porten til Europa, hvor du kan oppleve noen av de eldste og vakreste byene i hele verden, kun en kort flytur unna.

Britiske universitetsgrader

Universitetsstudier i Storbritannia er anerkjent verden rundt for den høye kvaliteten på opplæringen og forskningen. Før du ser på ulike Britiske universiteter, finnes det også et stort utvalg grader å velge mellom. Vi kan hjelpe deg med å forstå hvilke Britiske universitet- eller studieløp som passer best for deg. Gradene som finnes i Storbritannia er:

Yrkesfag / Foundation degree (Fd) – Må ikke forveksles med et (årstudium). De fleste av disse faglinjene varer to år og fokuserer for det meste på en spesifikk jobb eller et yrke. For eksempel kan du studere en Foundation degree of Science i veterinærsykepleie. Mange av disse yrkesfaglinjene vil gi deg muligheter til å videreføre utdanningen et år så man oppnår en Honors grad.

Honours Degree (B (hons)) – Å studere en Honors grad på et Britisk universitet er måten mange studenter starter universitetsreisen sin på. Britiske universiteter tilbyr et gigantisk utvalg studier, som kan virke litt overveldende når du først begynner å lete. Vi er her for å hjelpe deg å navigere det store utvalget blant Britiske universiteter og studier.

Mastergrad (M) – Med et stadig mer konkurransedyktig utdannet arbeidsmarked, er det å ha en Mastergrad nå ansett som avgjørende for mange typer jobber. Storbritannia tilbyr et bredt utvalg spesialiserte mastergrader. De fleste av disse studieløpene har et stort undervisningskomponent (f.eks en Master of Science eller Master of Arts). Om du uansett er ute etter å følge en akademisk karriere, men ikke føler deg helt varm nok i trøya for en doktorgrad, kan en forskningsfokusert master (Mphil) være riktig valg for deg.

Doktorgrad (PhD) – Om du ser etter den ultimate akademiske prestisjen, kan en PhD være en del av din universitetsreise. Siden Britiske universiteter er verdenskjent for forskningen sin, finnes det ikke noe bedre sted å ta en Doktorgrad. I Storbritannia finnes det to hovedmåter å skaffe en PhD på. Du kan enten søke direkte på en annonsert PhD, eller du kan oppsøke en forskningsgruppe med et forslag som er innenfor ditt interessefelt.

I tillegg til Britiske universitetprogrammer finnes det også mange andre opplæringsalternativer som kan passe bedre med dine fremtidige karrieremål.

Hva er annerledes med et Britisk studie?

Et av hovedforskjellene mellom Britiske universitetsgrader og andre er at de har en tendens til å være mer fokuserte helt fra begynnelsen av. Om du har god oversikt over hva slags grad du vil studere i Storbritannia, kan du begynne å lære om favorittemaene dine fra dag en.

Selvfølgelig betyr ikke dette at du ikke kan ombestemme deg, da du alltid har muligheten til å bytte til et annet studie om du ikke finner deg til rette. Om du er usikker, kan du ta en delt honors grad eller prøve et foundation year / årsstudium.

Et av hovedfordelene med det Britiske utdanningssystemet er at du oppnår en honors grad på 3 år. Mange institusjoner tilbyr også en mer intens, 2-årig honours grad. Noen universiteter som tilbyr toårige løp er:

 

Siden Mastergrader i Storbritannia vanligvis kun varer ett år, kan du kvalifisere til et masternivå på kun 3 år, som er mindre tid enn det tar å skaffe seg liknende grader i mange andre land.

Valg av Britisk universitet

Lurer du på hvilket Britisk universitet som er best å studere på?

Det finnes så klart ingen enkle svar her. Du bør tenke på mange forskjellige faktorer. Vi vil hjelpe deg å vurdere hvilket universitet som er best for deg, men for å komme i gang kan vi fortelle om noen ting du bør tenke på:

Hva slags universitet bør jeg studere på i Storbritannia?

Britiske universiteter tilbyr et bredt utvalg av studiemiljøer, fra historiske Russell Group universiteter som Oxford og Cambridge, til mer moderne universiteter, som Falmouth University.

Du bør også tenke på hvilket område du vil studere i. Britiske universiteter finnes både i storbyer og mindre universitetsbyer. I tillegg bør du tenke på hva du liker å gjøre for å slappe av. For eksempel om du liker å være nær natur eller vil bo ved sjøen.

Sammenlikning av Britiske universiteter

Nå er det på tide å innskrenke alternativene for hvilket britisk universitet som er best for deg. Det viktigste du kan gjøre her er å se over studieløpene som tilbys på hvert av universitetene du vurderer. Kurs og grader med samme navn kan ofte variere stort mellom de britiske universitetene. Du bør derfor også lese deg opp på kursinnholdet og evalueringsmetodene, og finne ut om de passer for deg.

Ta en titt på universitetsrangeringene. Det finnes mange oversikter der ute, og Storbritannia har også noe som kalles Teaching Excellence and Student Outcomes Framework (TEF). Sørg for at universitetet du velger har en god poengsum fra TEF.

Om du vil ha mer informasjon om hvilket britisk universitet du bør studere på, kan du finne flere ressurser om dette her.

Når søker man?

Det finnes to hovedmåter å søke på et universitet i Storbritannia.

De fleste “undergraduate” / bachelorstudenter søker gjennom et sentralisert system som heter UCAS, hvor du kan søke på opp til 5 ulike universiteter. Det finnes en rekke UCAS-relaterte tidsfrister oppigjennom året, og vi har laget en nyttig plakat for å forklare dem. De viktigste UCAS-fristene du bør vite om er:

 • Du kan sende inn UCAS-søknaden din fra September
 • UCAS mottar de fleste søknadene den 15 Januar, men for noen er det mye tidligere (15 Oktober), som på universiteter som Oxford og Cambridgeog for studieløp som medisin og odontologi.

 

Om du ikke rekker tidsfristene kan du fortsatt sende inn en forsinket UCAS-søknad. Eller du kan søke gjennom en prosess kalt UCAS clearing i begynnelsen av Juli.

Den andre måten du kan søke på et universitet i Storbritannia, er ved å sende søknad direkte til universitetet.

For bachelorsøknader er dette kun mulig på enkelte universiteter. Direkte søknader er derimot den eneste måten du kan søke på postgraduate grader i Storbritannia.

Britiske universiteter har vanligvis ingen tidsfrister for direkte søknader, men du bør huske på to viktige ting.

 • Først må du vite at studiegradene fylles opp tidlig på året, så jo tidligere du sender inn en direkte søknad, jo større sjanse har du til å få studieplass.
 • For det andre må du søke tidsnok til å skaffe deg et visumfør studiet ditt begynner.

Hvordan søker man på universiteter i Storbritannia?

Storbritannia tilbyr noen av de mest mangfoldige studiemulighetene i verden. Den akademiske spesialiseringen din og valg av universitet er de viktigste første stegene. Vi har dybdekunnskap om alle studiemulighetene i Storbritannia, og kan hjelpe deg å finne riktig universitet og studie.

Å søke på universiteter i Storbritannia er en veldig konkurranseorientert prosess. Studieretningene krever at studentene skiller seg ut fra mengden. Vi kan støtte deg for å hjelpe deg å forstå hvordan du søker på universiteter i Storbritannia og hjelpe deg å skrive den best mulige søknaden. Vi vil sørge for at du kommer inn på studiet du ønsker deg, på universitetet som er best for deg.

Engelskspråklig kompetansekrav for Britiske universiteter

Alle internasjonale studenter som søker på studier i Storbritannia med Engelsk som andrespråk, er nødt til å ta Engelskkompetansekrav på Britiske universiteter med i beregningene. Å ta et Engelskkurs som internasjonal student er ofte avgjørende.

Vi kan gi deg råd om mulige IELTS UKVI krav. Vi kan også anbefale kurs i Akademisk Engelsk for å hjelpe deg med å forbedre engelskspråket ditt så du oppfyller kravene. Å sørge for at du har riktig IELTS nivå som del av søknaden din er en avgjørende del av søknadsprosessen for å komme inn på et britisk universitet.

Forbedre Engelskferdighetene dine

Vi kan anbefale steder som kan vurdere Engelskspråknivået ditt. Deretter kan vi støtte deg med intensive IELTS-forberedelser, helt fram til booking av IELTS-testen din i Storbritannia eller Europa. Overnattingsmuligheter og vertsfamilier kan vanligvis ordnes for deg på språkstedene for Engelsk. Dette vil hjelpe deg å ytteligere forbedre engelskferdighetene dine gjennom samtale med vertsfamilien din.

Det finnes muligheter for å forbedre Engelsknivået ditt fra hjemlandet ved å fullføre et nettbasert ESOL og IELTS forberedelseskurs. Om du vil vite mer, vennligst kontakt oss for å snakke med en av rådgiverne våre. De kan hjelpe deg å forstå engelskkravene for Britiske universiteter bedre.

Det finnes også muligheter for å ta et Engelskspråklig øktkurs direkte på et av universitetene, men det kommer an på språkferdighetene dine.

Krav for å motta Britisk Nivå 4 Studentvisum

Internasjonale studenter trenger et Nivå 4 studentvisum for Storbritannia (Nivå 4 Visum). Andre europeiske land har liknende studentvisumkrav. Den Britiske regjeringen fokuserer på å holde universitetene i Storbritannia åpne for studenter fra hele verden.

Den Britiske regjeringen er forpliktet til å sørge for at Storbritannia opprettholder en inkluderende og gjestmild kultur, og oppfordrer internasjonale studenter til å studere i Storbritannia. De erklærte nylig en lovnad om å fordoble antallet internasjonale studenter og å tillate internasjonale studenter å bli der for å finne jobb i 2 år etter uteksaminering. Det finnes ingen bedre tid å skaffe seg et britisk studentvisum på.

Britisk studentvisum – søknadsprosess

For å søke på et såkalt “Tier 4 student visa UK”, må du kunne bevise at du har god nok økonomi til å forsørge deg selv gjennom hele studieløpet. For studier i London betyr studentvisumkravene at du må bevise at du har råd til levekostnader på rundt 1000 britiske pund i måneden. På andre steder kan det ligge på rundt 800 pund i måneden. Du vil måtte legge fram bevis for at du har studie- og forsørgingspengene (levekostnadene) på bankkontoen din. Dette beløpet må være i bankkontoen din minst 28 dager før du søker et Britisk studentvisum.

I Storbritannia må du først søke på et studie og motta bekreftelsenummer for godkjent inntak (CAS) fra et universitet som er godkjent av den Britiske Visum- og Innvandringsmyndigheten UKVI, før du kan søke på visum. Enkelte høyskoler kan også utgi CAS-numre. Høyskoler vil informere deg om statusen sin og om de kan ta inn internasjonale studenter.

Det Britiske studentvisumet ditt vil la deg få tilgang til Storbritannia på langtid. Studenter med Visumnivå 4 i Storbritannia har rett til å jobbe der i maks 20 timer i uken på deltid.

Hvor mye koster det å studere i Storbritannia?

Et av de største faktorene man må tenke på når man vurderer studier i Storbritannia, er kostnadene. Universitetsutdannelsen din vil bli et av de største investeringene dine. Ulike universiteter og studieløp har mange forskjellige kostnader. Vi kan diskutere kostnadene per studie når vi utforsker valgene dine, men nedenfor finner du et grovt overslag:

 • Studieavgiften kan være så lav som £12,000 per år for internasjonale studenter, men du bør forvente å betale mellom £14,000 - £16,000 for de fleste studieløp (Alle Europeiske studenter er kvalifisert for gode stipendordninger på mange ulike universiteter, som utgjør betydelige reduksjoner i avgifter). For enkelte spesialiststudier som Medisin, kan du forvente å måtte betale £40,000 eller mer.
 • Du bør sette av minst £1,000 til hver måned til levekostnader om du studerer i London, og rundt £800 om du bor i resten av Storbritannia.

 

Disse er de to hovedutgiftene dine mens du studerer i Storbritannia, og de er viktige for visumet ditt. Du vil måtte bevise at du har nok penger på bankkontoen din til å dekke disse kostnadene i ett år. Dette beløpet er vanligvis minst £24,000.

Andre kostnader du bør tenke på er reisene dine hjem i universitetsferiene. De gode nyhetene er at visumet og tilgang til fantastisk helsehjelp sammen kun koster litt mindre enn £500, til forskjell fra mange andre land.

Storbritannia tillater at studenter jobber deltid i opp til 20 timer i uken mens de studerer. Dette kan hjelpe godt med å gjøre den Britiske opplevelsen billigere.

Om studiekostnadene i Storbritannia er for høye, men du fortsatt ønsker deg en Britisk grad, kan du vurdere et nettbasert studie. Det finnes mange fantastiske valgmuligheter, inkludert:

 • Arden University har lave kostnader for langdistanseopplæringsprogrammene sine, og tilbyr til og med en gratis Mastergradnår du har fullført bacheloren din.
 • Essex University har noen flotte nettbaserte universitetsgrader. Du kan finne ut mer her.

Stipender

Bachelorstipender for internasjonale studenter i Storbritannia er veldig konkurranseorienterte.

De gode nyhetene er at den Norske, statlige studentfinansieringen (lånekassen) vil kunne gi deg støtte til utdannelsen din i Storbritannia, og vi kan gi deg rådgivning om hvordan dette fungerer for å støtte deg under studietiden din (inkludert hvilke universiteter som tilbyr studieavgiftskutt for Europeiske studenter).

Potensielle PhD studenter fra Norge har fortsatt gode muligheter for å sikre seg et Universitetsbasert doktorgradstipend for å studere i Storbritannia.

Studier i Storbritannia etter Brexit, hva betyr det?

Om du tenker på å søke på universiteter i Storbritannia, er det mulig du lurer på hvordan det at UK forlot EU vil påvirke deg.

Jeg er en Norsk student. Betyr Brexit at jeg må søke visum og betale mer for å studere i Storbritannia?

Om du er fra Norge, så har ting forandret seg nå som UK har forlatt EU: Du vil måtte søke visum nå for å studere i Storbritannia. Derimot er prosessen enkel, og som Europeisk borger bør det ikke være noe problem. I tillegg kan du bli igjen i 2 år etter studiene dine for å finne jobb om du er internasjonal student med studentvisum. Den største endringen er at studenter fra Norge nå må betale internasjonale studieavgifter. Dette betyr at selv om Storbritannia er et fantastisk sted å studere, har avgiftene nå økt betydelig for studenter fra Europa. De gode nyhetene er at Britiske universiteter fortsatt prøver å oppfordre Europeiske studenter til å studere i UK, og derfor tilbyr de noen virkelig bra stipender for å sørge for at studieavgiftene enten er på samme nivå eller litt nærmere det britiske studenter betaler.

Så, hvilke råd kan vi gi deg her på Uni Direct når det kommer til din Brexit-studieplan i Storbritannia?

Ikke la deg skremme av kostnadene. Storbritannia er fortsatt et flott og velkommende sted å studere på med et stort utvalg studier som vil passe de fleste akademiske og økonomiske behov. Som nevnt tidligere vil gi gjerne hjelpe deg å diskutere mulighetene om du vil finne ut mer.

Etter fullført studieløp

Om du vil fortsette å studere i Storbritannia etter endt studie, tilbyr landet et bredt utvalg postgraduate-studiemuligheter. Om du derimot ønsker å bli litt lengre for å skaffe arbeidserfaring, har nylige endringer sørget for at studenter kan bli igjen i Storbritannia i to år for å finne jobb.

how to apply for university in uk

Hjelp og støtte med å søke på britiske universiteter

Vi håper denne raske gjennomgangen har besvart noen av spørsmålene du har om det å studere i Storbritannia. Du vil garantert ha mange flere spørsmål, og det er der vi kan hjelpe. Uni Direct har hjulpet studenter fra hele verden fra svært ulike utdanningsbakgrunner i mange år. Vi er her for å sørge for at du velger riktig britisk universitet og bachelor eller master/doktorgradstudie, og etter det for å ta deg hele veien gjennom søknadsprosessen. Vi kan hjelpe deg på følgende måter:

 • Mentortimer gjennom hele prosessen
 • Studie og britisk universitetsforskning som måler opp akademiske evner og personlige krav (inkludert å sørge for at studieretningen møter framtidige yrkesambisjoner).
 • Utvikling av CV / personerklæring, oppsett og veiledning – inkludert diskusjon om eksisterende og framtidig arbeidserfaring.
 • Hjelp med å opprette en flott CV til postgrad-søknader
 • Søknadsstøtte, enten gjennom direkte søknad eller gjennom UCAS (vi vil sørge for at alt er riktig og på plass på et UCAS-registrert senter).
 • Hjelp med å sørge for at karakterene dine konverteres riktig til det britiske systemet for å sørge for at alt det harde arbeidet ditt blir anerkjent.
 • Hjelp til å finne passende referanser
 • Intervjuforberedende støtte (ved behov).

 

Om du vil ha noen søknadstips og høre mer om hva noen av Uni Direct's tidligere studenter syntes om hjelpen vår, kan du ta en titt på anmeldersiden vår.

Er du klar til å ta neste steg og begynne søknadsprosessen, eller ser du kun eller litt informasjon før du bestemmer deg? Vennligst ikke nøl med å kontakte oss.

Du kan finne ut mer om noen av kravene du må oppfylle for å sikre deg plass på bachelorstudiet ditt nedenfor:

Direct Applications
UCAS
Russell Group
Oxbridge
UCAS Clearing
Late UCAS Applications

Finn ut mer

Ta en titt på noen av våre britiske universitetspartnere nedenfor:

Om du foretrekker å lese denne informasjonen på ditt eget språk, vennligst trykk på linken nedenfor:

Russia
Turkish website

Om du er interessert i å studere i Storbritannia, kan vi hjelpe deg med å navigere gjennom universitetssøknadsprosessen, for å sørge for at du velger riktig universitetsstudie og sted. Vennligst kontakt oss for å snakke med en av rådgiverne våre.